Со долгиот врат и кафеавиот перја, нојот е највисокиот и најтешкиот
Бледо-фактурирани цветници Семејство: Dicaeidae Род: Dicaeum Видови: D. erythrorhynchos Биномично име Кое е
Кондорите (видови мршојадци) и орлите се најголемите и најсилните членови
Морскиот император Левијатан е најголемиот од пронајдената фауна од живата класа Левијатан
Левијатан е класификација дадена на најголемите суштества во светот на Субнаутика.
Морскиот змеј Левијатан или попознат како Морски змеј. Во моментов, тоа е
Тајфон беше познат како „Татко на сите чудовишта“. Роден е од Гаја
Леопардските фоки (именувани како такви по карактеристичните дамкасти палта), се едни од
Синото езеро (подолу), на јужниот остров на Нов Зеланд, е најјасното езеро во
Најголемиот, јужниот слонски печат (Mirounga leonina), може да достигне до 4,000 килограми