Што ја прави добрата номинација за Pokestop?

Како успешно да номинирате Pokestop?

Поднесување на номинација за PokéStop

  1. Започнување на номинацијата. …
  2. Поставете ја локацијата на картата. …
  3. Фотографирајте го објектот. …
  4. Направете друга фотографија за контекст на околината. …
  5. Додадете наслов и опис. …
  6. Прегледајте и поднесете. …
  7. Покажете зошто е важна вашата номинација. …
  8. Преглед по Заедница.

Можете ли да ја номинирате вашата куќа како Pokestop?

За жал, номинациите за PokéStops не можат да се прифатат за какви било приватни резиденции, така што не е можно да имате PokéStop дома. Примери на локации кои се подобни за номинации за PokéStop вклучуваат историски локалитети, познати згради, јавни паркови, патеки, училишта, цркви и транзитни станици.

Колку време трае номинацијата за Pokestop?

8. Преглед од страна на заедницата. Кога ќе ја завршите вашата номинација, ќе добиете е-пошта за потврда и таа ќе биде испратена на преглед од нашата заедница на рецензенти на номинации. Ние се стремиме да ја обработиме вашата номинација што е можно поскоро, но, во зависност од потребното ниво на преглед може да потрае неколку недели или месеци.

Дали училиштето може да биде Pokestop?

Многумина се веќе во близина на училиштата. Можете да ги искористите предностите на Pokestop или теретана што може да биде во близина на вашето училиште со промовирање на неговото присуство. … Уште подобро, можеби ќе го направите вашето училиште Pokestop или вежбална во играта.

Видете исто така  Што значи Црвениот плоштад во домот на Покемон?

Како да го претворите Pokestop во теретана за 2020 година?

За да го претворите Pokestop во теретана, треба поднесете други работи во истата ќелија L14 S2. Вториот, шестиот и 2-тиот нов Wayspots ќе создадат салата. Или постоечкиот Pokestop ќе се претвори во теретана, или новиот Wayspot ќе стане теретана.

Може ли да добијам Pokeballs без да одам на Pokestop?

„Секако, не можеме да одиме наоколу за да фатиме покемони, така што да ги намамиме кај нас е супер корисно“, објави корисник на Редит на подредитот Покемон Гоу. „Но, за оние од нас кои не живеат никаде блиску до pokestop, не можеме да се вртиме за повеќе топчиња. … … Јајца, топки, Покемони, предмети, сето тоа се добива со одење.

Што да направите ако нема PokeStops во ваша близина?

Откако ќе бидете на страницата со барање, се што треба да направите е да ја ставите вашата адреса за е-пошта, да го напишете вашето барање и потоа да изберете „Не PokeStops или Спортски сали во близина на мене“ во паѓачкото мени „Причина“. Веројатно, исто така, треба да ја дадете вашата локација на Niantic ако сакате таа да додаде Pokestop или Gym во ваша близина.

Можете ли да побарате Pokestop без да сте на ниво 40?

Програмата сега е отворена низ целиот свет, но за да се квалификувате, треба да бидете а максимално ниво 40 Играчите на Pokémon GO дури и да влезат во вратата.

Може ли Pokestop да стане теретана?

Во минатото, критериумот за покестоп да стане теретана беше или да се биде најстариот pokestop или да биде најпопуларниот pokestop. … Патот „Monumento da Divina Misericórdia“, кој се наоѓа на координатите <-19.519409, -42.61982>, стана теретана, кога имаше уште подобри кандидати во ќелијата S14.

Видете исто така  Како ги обојувате Pokemon sprites?

Зошто мојата номинација за Pokestop сè уште е во ред?

Секоја од вашите номинации ќе биде означена со еден или повеќе од следниве статуси: Во редица - Номинацијата се чека на ред за преглед од заедницата Wayfarer. … Не е одобрено – За жал, заедницата ја отфрли вашата номинација. Прегледајте ги нашите критериуми за прифаќање и обидете се повторно.

Може ли гробиштата да бидат Pokestop?

Тие најчесто се лоцирани на важни културни места, како што се статуи, јавни згради и други јавни локации. Бидејќи гробиштата се вклопуваат во категоријата, за жал, многумина беа поставени како Pokestops. … Иако е помала веројатноста дека салата би била создадена на гробишта, можно е.

Дали ресторанот може да биде Pokestop?

на посреќни ресторани се веќе клучни локации во играта, познати како Pokéstops за играчите да ги надополнуваат, и спортски сали за тренирање на нивните покемони, кои привлекуваат повеќе играчи. Сепак, мала инвестиција исто така може многу да помогне.

Ви се допаѓа овој пост? Ве молиме споделете со вашите пријатели: