Полуостровското плато беше еден од деловите на копното Гондвана што се оддалечи
Австралија ја држи најстарата континентална кора на Земјата, потврдија истражувачите, ридови околу 4.4
Најголемиот Гар е Алигатор Гар кој може да достигне 10 стапки и да тежи
Ранг Binивотно биноминално име 1 Кит -ајкула Rhincodon typus 2 Ајкула која лежи Cetorhinus maximus
Слатководни тапани Видови: A. grunniens Биномично име Aplodinotus grunniens Rafinesque, 1819 Што беше
Ранг животно Максимална должина [m (ft)] 1 кит ајкула 12.65 метри (41.5 ft) 2
Ранг Заедничко име Просечна маса (кг) 1 Поларна мечка 360 2 Кафеава мечка 318
Сингапурското пристаниште, кое во 537.6 година превезувало 2012 милиони тони товар, е
Кандла е најголемото пристаниште меѓу другите пристаништа во Гуџарат. Која е
Пристаништето Калкута е најстарото вештачко пристаниште во Индија. Кое е најстарото пристаниште