Rrafshnalta gadishullore ishte një nga pjesët e tokës Gondwana që u zhvendos
Australia mban koren më të vjetër kontinentale në Tokë, kanë konfirmuar studiuesit, kodra rreth 4.4
Gar -i më i madh është Gar Alligator i cili mund të arrijë 10 metra dhe të peshojë
Rendi Emri Binomial i Kafshës 1 Peshkaqen balenë Rhincodon typus 2 Peshkaqen basking Cetorhinus maximus
Daulle e ujërave të ëmbla Llojet: A. grunniens Emri binomal Aplodinotus grunniens Rafinesque, 1819 Çfarë ishte
Renditja e Kafshëve Gjatësia maksimale [m (ft)] 1 Peshkaqen balenë 12.65 metra (41.5 ft) 2
Renditja Emri i zakonshëm Masa mesatare (kg) 1 Ariu polar 360 2 Ariu i murrmë 318
Liqeni i Norris Max. gjerësia 1.2 mi (1.9 km) Sipërfaqja 53.875 sq mi (137
Rrafshnalta Gadishullore është toka më e vjetër e nënkontinentit Indian dhe ishte
Renditja (sipas tregtisë totale) 1 Emri i portit Porti i Shtetit Luiziana të Jugut Totali